Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne wieprzowe polędwiczki w sosie śmietanowym, smaczne i szybkie do zrobienia. Dla niespodziewanych gości w sam raz.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 831
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8944
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1321
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10547
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4755
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 831
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8944
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1321
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10547
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4755
Składniki
Polędwiczki umyć, osuszyć. W szerokim rondlu rozgrzać olej i umieścić w nim polędwiczki. Podsmażyć je na rumiano z każdej strony. Potem podlać rosołem, dodać liście laurowe, ziele oraz przyprawy do smaku i dusić do miękkości polędwiczki ( należy to kontrolować ). Następnie dodać śmietanę wymieszaną z mąką i zagęścić sos. Na koniec wsypać posiekaną natkę pietruszki oraz dodać musztardę i dokładnie wymieszać aż musztarda połączy się z sosem. W razie konieczności sos jeszcze doprawić do smaku. Przed podaniem polędwiczki pokroić na grubsze plastry, ułożyć na talerzu i polać sosem.