Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonały przepis na placek z jabłkami, sprawdzony w naszej rodzinie przez pokolenia i towarzyszy nam do dziś. Mało wymagający a pyszny:) Gorąco polecam
Znakomita propozycja na grilla dla wegetarian i wegan. Kalafior w aromatyczny...
Odsłon: 703
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 189
Znakomita propozycja na grilla dla wegetarian i wegan. Kalafior w aromatyczny...
Odsłon: 703
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 189
Składniki
Jabłka obrać zetrzeć na tarce i dusić z cukrem i 1 cukrem waniliowym do miękkości. Z podanych składników zagnieść ciasto półkruche. Oziębione ciasto podzielić na 2 części. Jedną część rozwałkować i wyłożyć dno blachy, nakłuć widelcem i podpiec ok 7 min. w temp. 180 stopni.
Na podpieczone ciasto wyłożyć przygotowane jabłka i przykryć drugą częścią rozwałkowanego ciasta. Nakłuć wierzch widelcem. Piec ok 30-40 minut w temp. 180 stopni. Gotową szarlotkę posypać cukrem pudrem.
Smacznego:)