Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta zupa dla fasolowych smakoszy wg przepisu mojej mamy :)
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4700
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44478
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 206
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 171
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4700
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44478
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 206
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 171
Składniki
Fasolę namocz dzień wcześniej. Kiedy już się namoczy odlej wodę i zalej ją raz jeszcze, gotuj do miękkości, pod koniec soląc odrobinę.
Obierz i opłucz jarzyny i ugotuj na nich bulion, dodając kawałeczek boczku.
Pozostały boczek pokrój w kostkę i obsmaż na złoto na patelni. Ugotowany w rosołku boczek również pokrój w kostkę. Do ugotowanego rosołku dodaj miękką już fasolę, razem z wodą, w której się gotowała. Dodaj boczek i gotuj przez chwilę, dopraw pieprzem, ew. solą i dużą ilością majeranku. Podawaj ze świeżym pieczywem. Smacznego! Marzec 2010r.