Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta zupa dla fasolowych smakoszy wg przepisu mojej mamy :)
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 769
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22813
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15227
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4920
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45830
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 769
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22813
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15227
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4920
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45830
Składniki
Fasolę namocz dzień wcześniej. Kiedy już się namoczy odlej wodę i zalej ją raz jeszcze, gotuj do miękkości, pod koniec soląc odrobinę.
Obierz i opłucz jarzyny i ugotuj na nich bulion, dodając kawałeczek boczku.
Pozostały boczek pokrój w kostkę i obsmaż na złoto na patelni. Ugotowany w rosołku boczek również pokrój w kostkę. Do ugotowanego rosołku dodaj miękką już fasolę, razem z wodą, w której się gotowała. Dodaj boczek i gotuj przez chwilę, dopraw pieprzem, ew. solą i dużą ilością majeranku. Podawaj ze świeżym pieczywem. Smacznego! Marzec 2010r.