Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie Chciałabym zaproponować przepis na pyszną zapiekankę makaronową z mięsem.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 76
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 129
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 76
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 129
Składniki
Zdjęcie skład:
Makaron gotuję według przepisu na opakowaniu. Cebulę i czosnek drobno kroję.
Przygotowanie sosu: Na rozgrzanym oleju na patelni podsmażam cebulę z czosnkiem tak żeby cebula się zeszkliła. Następnie dodaję mięso i całość smażę około 10 minut. Na koniec dodaję przecier, przyprawy i jeszcze smażę około 5 minut - sos jest gotowy.
Końcowe przygotowanie zapiekanki: Do odcedzonego makaronu dodaję sos i dokładnie mieszam. Do naczynia nakładam połowę makaronu i posypuję połową sera. Na ser nakładam pozostały makaron i górę posypuję serem. Zapiekankę zapiekam przez około 20 minut w temperaturze 180 stopni Życzę smacznego.