Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Andruty przekładane czekoladową masą z mlekiem w proszku. Prosty, tani i smaczny deser, który z pewnością każdemu przypadnie do gustu.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 817
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 939
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 150
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 817
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 939
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 150
Składniki
Do garnka wlewamy mleko, dodajemy cukier oraz pokrojone w kostkę masło. Składniki podgrzewamy do rozpuszczenia. Następnie ściągamy garnek z kuchenki. Dosypujemy kakao. Składniki mieszamy i odstawiamy do przestudzenia.
Do przestudzonej masy wsypujemy mleko w proszku. Mieszamy do momentu uzyskania gładkiej konsystencji.
Gotową masą przekładamy wafle. Krem najlepiej rozprowadzać dużym nożem. Wafle powinny być dokładnie pokryte czekoladą.
Przełożone wafle zawijamy w folię spożywczą i dociążamy książkami lub ciężkim garnkiem. Czekamy przez 1-2 godziny, aż wafle dobrze się ze skobą skleją.
Gotowe andruty przełożone kremem kroimy w trójkąty i wykładamy na talerz. Smacznego!