Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie jednogarnkowe dla całej rodziny. Pyszna karkówka, która rozpuszcza się w ustach . Zapraszam do obejrzenia filmu krok po kroku.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 68
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 124
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 68
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 124
Składniki
Ze składników na marynatę przygotować marynatę, wszystko dobrze zamieszać. Karkówkę umyć, osuszyć ,pokroić na plastry o grubości 1 cm. Karkówkę wysmarować dobrze marynatą, czyli wymasować przez chwilę i przykryć folia. Wstawić do lodówki na minimum 30 minut a najlepiej ,aby stała całą noc.
Ziemniaki pokroić w średniej wielkości krążki, cebule pokroić w półksiężyce .Do naczynia żaroodpornego na dno kładziemy ,cebule ,ziemniaki na to układamy część karkówki następnie na karkówkę kładziemy ponownie cebulę ,ziemniaki .i tak układamy wszystko warstwami zakończyć układanie cebula i ziemniakami. Wstawiamy przykryte do nagrzanego piekarnika do 180 stopi funkcja góra ,dół . Pieczemy na środkowej półce przez 70 minut po tym czasie naczynie odkrywamy, łyżka polewamy nasze ziemniaki sosem jaki wytworzył się w naczyniu i tak pozostawiamy odkryte następne 15 minut, aby nasze ziemniaki lekko się zarumieniły. Ilość mięsa i pozostałych składników zależy od ilości osób w rodzinie.
I oto danie gotowe ,karkówka z cebula i ziemniakami ,której nikt się nie oprze. Smaczna ,soczysta ,miękka, palce lizać. Zapraszam Cię do obejrzenia filmu ,krok po kroku. Buon appetito!