Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moi najbliżsi bardzo lubią różnego rodzaju kotleciki. Dzisiaj przygotowałam pyszne kotleciki ziemniaczane z dodatkiem dyni, żółtego sera, szynki i szczypiorku. Wyszły bardzo dobre. Można je podać np. z sosem grzybowym, mięsnym. Mogą być fajną propozycja przekąski na domowej imprezie.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 62
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 380
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 62
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 380
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Składniki
Ziemniaki oraz dynię kroimy w kostkę i gotujemy w lekko osolonej wodzie z 2 ząbkami czosnku. Gdy będą miękkie odcedzamy, studzimy, a następnie przeciskamy przez praskę lub ugniatamy tłuczkiem do ziemniaków. Ser i szynkę kroimy w kostkę. Do zimnych ziemniaków dodajemy ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę, jajka, żółty ser, szynkę, posiekany szczypiorek, przyprawy i mąkę. Mąkę należy dawać stopniowo, ponieważ jej ilość może się nieznacznie różnić choćby ze względu na jej typ czy wielkość użytych jajek. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Z gotowej masy formujemy rękoma kotleciki, panierujemy w rozkłóconym jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obydwu stron na złoty kolor. Smacznego!