Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Keks to proste ciasto, jednak jego odpowiednie przygotowanie wymaga pewnej wiedzy i umiejętności. Wszystko po to, aby po przekrojeniu naszym oczom ukazała się efektowna mozaika z suszonych owoców zamiast jednej zbitej warstwy na dnie. Przygotujcie keks siostry Anastazji, a możecie być pewni, że osiągniecie spektakularny efekt.
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17720
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1820
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15471
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 6461
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17720
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1820
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15471
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 6461
Składniki
Na początku przygotuj nadzienie. Posiekaj drobno orzechy i wymieszaj z rodzynkami. Z podanych składników odmierz łyżeczkę mąki i zasyp nią przygotowaną mieszankę. Pozostałą mąkę przesiej wraz z proszkiem do pieczenia, sodą oczyszczoną oraz solą.
Margarynę utrzyj na jasną i puszystą masę. Dodaj cukier, miksuj dalej. Stopniowo wbijaj po jednym jajku, nie przerywając ucierania. Następnie wsypuj po szklance mąki połączonej z proszkiem do pieczenia i sodą. Kiedy masa będzie jednolita, wlej delikatnie mleko. Najlepiej wąskim strumieniem, stopniowo. Miksuj dalej, aż masa będzie gładka.
Na koniec wsyp mieszankę rodzynków i orzechów. Wymieszaj delikatnie łyżką. Formę wysmaruj tłuszczem. Przełóż do niej ciasto. Wyrównaj wierzch i włóż do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni Celsjusza bez termoobiegu. Piecz około 50 minut.