Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Boeuf Strogonow zrobiłam z wieprzowej szynki w gęstym sosie z dodatkiem czerwonej papryki, cebuli i pieczarek, zamiast wina użyłam domowego wyrobu sosu z ostrych papryczek.
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 345
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2444
Przepis ten gości w mojej rodzinie od pokoleń ;) Nie wyobrażam sobie Świąt be...
Odsłon: 92
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 181
Bitka schabowa podana z kluskami śląskimi i buraczkami.
Odsłon: 37
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 345
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2444
Przepis ten gości w mojej rodzinie od pokoleń ;) Nie wyobrażam sobie Świąt be...
Odsłon: 92
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 181
Bitka schabowa podana z kluskami śląskimi i buraczkami.
Odsłon: 37
Składniki
Bulion warzywny: Do 500 ml gotującej się wody dodajemy 2 łyżki domowej pasty rosołowej. Całość gotujemy 10 minut.
Boeuf Stroganow: Pokrojone w cienkie paski mięso mieszamy w pojemniku z musztardą i 50 ml oleju. Mięso oprószamy mąką i mieszamy, niech się marynuje. W między czasie gotujemy bulion warzywny w garnczku z włoszczyzny i pasty rosołowej domowego wyrobu. Na patelni smażymy pokrojone w cienkie plasterki pieczarki, cebulę pokrojoną w kostkę i paprykę pokrojoną w paski. Usmażone warzywa dodajemy do bulionu warzywnego a na patelni smażymy mięso. usmażone mięso też dodajemy do bulionu i gotujemy do miękkości mięsa. Gdy mięso będzie dobre dodajemy ostry sos z papryk i koncentrat pomidorowy, oraz doprawiamy do smaku. Gotowy Boeuf Strogonow podajemy na ciepło z pieczywem. Smacznego!!!