Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
postanowiłam i ja podać wam przepis na chleb z maszyny wypróbowałam mnóstwo przepisów i ten przepis jest takim podstawowym,zawsze się udaje
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1062
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 54
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 125
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1062
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 54
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 125
Składniki
do maszyny wlewamy mleko bądź wodę(ja robię na mleku chudym ładniej zarumieniony potem jest)dodajemy jajko,sól,cukier,masło (jak kupujemy maszynę to dołączona do niej jest miarka na sypkie rzeczy pojemnik do odmierzania płynów i haczyk )następnie sypiemy mąkę z tym że ma jej być 560 gram i możemy mieszać różnie np.pszenną i razową tylko żeby razowej nie było więcej jak 1/3 bo cisto będzie za ciężkie i może nie wyrosnąć na koniec wsypujemy drożdże w maszynie ustawiamy program do pieczenia chleba podstawowy a poziom zarumienienia ustawiam na ciemny i tyle zamykamy a po paru godzinach delektujemy sie pysznym chlebkiem.