Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Popularne batony 3 Bit to kompozycja smaków, w której łatwo się „zakochać”. Jest w nich wszystko, co uwielbiają łasuchy – czekolada, herbatniki, karmel i słodka śmietanka. Z inspiracji tą wyśmienitą przekąską powstał przepis na swego rodzaju ciasto 3 Bit – bez pieczenia, dość pracochłonne, ale banalnie łatwe w przygotowaniu.
Forma o wymiarach ok. 30x20 cm
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9526
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1097
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4427
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 170
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20790
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9526
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1097
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4427
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 170
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20790
Składniki
Zagotuj 500 ml mleka z cukrem i wymieszaj z budyniem rozrobionym w pozostałym mleku. Cały czas mieszaj, by nie powstały grudki. Zostaw pod przykryciem do ostygnięcia
Utrzyj masło (w temperaturze pokojowej) mikserem (na wysokich obrotach) na puszystą masę. Stopniowo dodawaj ostudzony budyń, cały czas miksując (na średnich obrotach). Odstaw krem do lodówki.
Dobrze schłodzoną śmietanę ubij na sztywno. Pod koniec dodaj cukier i ziarenka z wanilii.
Puszkę z masą kajmakową ogrzej w garnku z gorącą wodą.
Formę o wymiarach około 30x20 wyłóż papierem do pieczenia lub folia aluminiową (by łatwiej było ci wyjąć z niej deser).
Wyłóż warstwę herbatników na dno formy. Rozsmaruj na niej równomiernie masę kajmakową. Przykryj warstwą herbatników i wyłóż na nią krem budyniowy. Nałóż kolejną warstwę herbatników i wyłóż bitą śmietanę. Oprócz startą na tarce czekoladą. Wstaw do lodówki na co najmniej kilka godzin. 3 Bit bez pieczenia przechowuj w lodówce. Deser podawaj dobrze schłodzony.