Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To ciasto wykonamy w ekspresowym tempie. Niespodziewani goście będą zachwyceni.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1238
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5767
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8807
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18367
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1238
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5767
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8807
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18367
Składniki
Każde ciastko polewamy łyżką mleka i lekko rozprowadzamy po nim. Polane herbatniki układamy w formie (21 X 21 cm.). Gdy już zapełnimy formę , herbatniki pokrywamy warstwą masy krówkowej , a na nią wykładamy następną warstwę ciastek. Teraz pędzelkiem maczanym w mleku lekko nawilżamy herbatniki. I znów kładziemy warstwę masy krówkowej. Orzechy grubo siekamy i rozsypujemy po cieście. Krem karpatkowy wykonujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu i dodajemy 2 łyżki soku z cytryny. Na orzechu wykładamy krem , wyrównujemy boki i oprószamy kakaem.