Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na szybką, zdrową kolację lub lekki obiad z cukinią w roli głównej. Wystarczy dodać do niej ser mozzarella, pokrojonego pomidora oraz listki świeżej bazylii, a następnie wstawić do piekarnika i upiec. Wygląda bardzo efektownie i świetnie smakuje.
Gorąca i aromatyczna zapiekanka z brokułów z sosem jajeczno-serowym. Zapiekan...
Odsłon: 329
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 728
Topinambur nadaje tej kremowej zupie lekko słodkiego, orzechowego smaku, pod...
Odsłon: 96
Wigilijne danie bez ości!
Odsłon: 376
Gorąca i aromatyczna zapiekanka z brokułów z sosem jajeczno-serowym. Zapiekan...
Odsłon: 329
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 728
Topinambur nadaje tej kremowej zupie lekko słodkiego, orzechowego smaku, pod...
Odsłon: 96
Wigilijne danie bez ości!
Odsłon: 376
Składniki
Cukinię umyj, osusz i przetnij wzdłuż na pół. Pomidory umyj i pokrój na plasterki, mozzarelle odlej z zalewy i również pokrój na plasterki. Bazylię opłucz i posiekaj.
Przeciętą cukinię przełóż do naczynia żaroodpornego skórką do dołu. Na wierzch wyłóż naprzemiennie plasterki pomidora i mozzarelli. Górę posyp posiekanymi listkami bazylii, dopraw solą i pieprzem i skrop oliwą.
Cukinię wstaw do piekarnika, piecz w temperaturze 180 stopni przez około 15 minut. Podawaj na obiad lub kolację w towarzystwie chrupiącego pieczywa.