Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 85
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 41
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 120
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 85
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 41
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 120
Składniki
Podsmażyłam na oliwie ryż z cebulą i czosnkiem i posiekanymi środkami z cukinii. Dodałam śródziemnomorskie przyprawy bardziej w stylu greckim, lub arabskim, ale można przyprawić po polsku, majerankiem. Wyraziste przyprawy świetnie komponują się z subtelną w smaku cukinią. Do ryżu dodałam wody aby ugotował się na pół miękko.
Wystudzony ryż wymieszałam z mięsem mielonym plus sól, miałam zmielony udziec indyczy z mieszany z łopatką wieprzową. Cukinię ustawiłam w rondlu w sosie pomidorowym i całość dusiłam pod przykryciem 40 minut.
Smacznego :)