Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karkówka to jedno z najczęściej przyrządzanych mięs w naszym domu. Jest smaczna, soczysta i można ją podawać na kilka sposobów.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 816
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 939
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 150
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 816
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 939
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 150
Składniki
Karkówkę pociąć na 1,5 cm płaty. Lekko rozbić i obsypać przyprawami. Wstawić na godzinę do lodówki. Zrumienić na rozgrzanym oleju z obu stron. Przełożyć do naczynia żaroodpornego razem z tłuszczem z patelni. Dodać listki i ziele oraz pokrojone w grube "piórka" cebule. Podlać bulionem i winem. Dusić pod przykryciem w piekarniku rozgrzanym do 185 stopni przez godzinę. Po tym czasie delikatnie wyjąć mięso, usunąć listki i ziele a cebulę razem z sosem zmiksować. Dodać masło, które "podkręci" smak sosu. Mięso ponownie przełożyć do sosu. Odstawić pod przykryciem na 10 - 15 minut. Podałam z ziemniakami i surówką z kapusty pekińskiej.