Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szukasz pomysłów na przygotowanie dewolaja w inny sposób niż tylko z wypływającym masłem? Możesz go urozmaicić farszem z pieczarkami, czosnkiem oraz serem. Zobacz nasz przepis.
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1060
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 54
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 120
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1060
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 54
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 120
Składniki
Przygotuj pieczarki. Umyj, osusz i posiekaj w plasterki. Czosnek obierz, pokrój w kostkę lub przeciśnij przez praskę. Na patelni rozgrzej olej, dodaj pieczarki wraz z czosnkiem. Skrop sokiem z cytryny. Podsmaż, co jakiś czas mieszając. Odstaw na bok.
Każdy filet z kurczaka przekrój wzdłuż, jednak nie do końca. Rozłóż mięso i delikatnie rozbij je tłuczkiem. Dopraw z każdej strony solą i pieprzem.
Masło pokrój w plastry. Ser zetrzyj na tarce. Na każdym kotlecie ułóż na środku pieczarki, na nich umieść ser, a następnie plaster masła. Zawiń mocno.
Każdy kotlet obtocz w mące, następnie w rozkłóconym jajku, a na końcu w bułce tartej. Smaż na mocno rozgrzanej patelni ze smalcem. Powinien mieć złoty kolor z każdej strony.