Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na kotleciki jajeczne z niskim indeksem glikemicznym.
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 109
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 109
Składniki
Ugotowane jajka obrać i drobno posiekać. Do rozdrobnionych jajek dodać drobno posiekaną pietruszkę, otręby i roztrzepane jajko. Wszystko dokładnie wymieszać i doprawić przyprawami. Wymieszaną masę odstawić na ok 5 minut. Z powstałej masy uformować cztery kotleciki i obtaczać w sezamie. Smażyć na małym ogniu po około 5 minut z każdej stronie. Usmażone odsączyć na ręczniku papierowym. Podawać z warzywnymi frytkami, oraz z ryżem.