Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron Penne w sosie brokułowym
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 59
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 379
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 103
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 59
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 379
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 103
Składniki
Przepis pochodzi z gry symulator gotowania :) Makaron ugotować w osolonej wodzie all dente. Brokuła podzielić na różyczki gotować w osolonej wodzie ok . 8 minut. Odcedzić i spłukać wodą tak aby brokuł nie stracił swojego zielonego koloru. Na patelni rozpuścić masło i podsmażyć cebulę pokrojoną w kostkę. Gdy cebula zacznie się rumienić dodać posiekany ząbek czosnku. Kolejno dodajemy serek topiony i czekamy, aż zacznie się rozpuszczać i wlewamy śmietanę. Doprawić solą pieprzem oraz rozmarynem do smaku. Na koniec dodać brokuła i wszystko razem wymieszać. Makaron można dodać bezpośrednio do gotowego sosu na patelni lub wyłożyć makaron na talerz i polać sosem brokułowym. Smacznego!