Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna pieczeń z mięsem kurczaka i warzywami,czyli to co lubimy jeść.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 95
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 565
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 95
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 565
Składniki
Pierś z kurczaka opłucz, zmiel w maszynce do mięsa. Warzywa oczyść. Papryki i cebulę pokrój w kostkę,czosnek posiekaj. Przesmaż na 3 łyżkach oleju. Ostudź. Mięso mielone wymieszaj z jajkami,kaszką ,musztardą i dopraw do smaku przyprawami. Dołóż pokrojone w plasterki czarne oliwki ,odsączoną fetę, marynowane cebulki i podsmażone warzywa. Foremkę o długości 30cm. wysmaruj masłem i wysyp bułką tartą. Masę nałóż do foremki. Wierz posmaruj olejem,posyp rozmarynem,tymiankiem i szałwią. Piecz 80 minut w temp. 190 stopni.