Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiełki to podstawa diety na przesilenie wiosenne.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 78
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 137
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 78
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 137
Składniki
Aby wyprodukować kiełki, wcale nie potrzebujemy specjalnego sprzętu. Ja w tym celu używam okrągłego plastikowego i przeźroczystego pojemniczka. Wieczko i dno trzeba dosyć gęsto nakłuć igłą. Nasiona zmoczyć i dać wodzie odpłynąć przez otworki. Dwa razy dziennie przelać wodą. Zaczną rosnąć jak na drożdżach. Po kilku dniach są gotowe do jedzenia.