Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zrobienie tych ciasteczek to wspaniała zabawa dla dzieci. Ciasteczka są proste w wykonaniu i szybkie w pieczeniu.
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 90
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3329
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1178
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 90
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3329
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1178
Składniki
Wychodzi kilkanaście ciastek. Mąkę wymieszać z cukrem pudrem, dodać pokrojone zimne masło. Wszystko szybko posiekać i zagnieść na jednolite gładkie ciasto. Uformować kulę, zawinąć w torebkę foliową i lekko schłodzić. Schłodzone ciasto rwać na małe kawałki i formować kulki. Potem kulki lekko spłaszczać grzbietem dłoni i dekorować kolorowymi posypkami.
Ciastka pieczemy w 180 C kilkanaście minut. Ciasteczka powinny być jasne. W pojemniku można przechowywać je kilka dni, są coraz lepsze.