Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tanie ciasto, które przygotujesz z łatwo dostępnych składników. Przepis pochodzi z 418. odcinka programu "Ewa Gotuje".
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5378
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 236
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 861
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 958
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 175
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5378
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 236
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 861
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 958
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 175
Składniki
Jajka wybić do miski. Uperfumować cukrem waniliowym i skórką otartą z cytryny. Dodać świeżo wyciśnięty sok. Posłodzić i zmiksować.
Wsypać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Wlać olej. Wymieszać mikserem.
Przełożyć do prostokątnej formy wysmarowanej olejem. Wierzch posypać mrożonymi jagodami.
Piec przez godzinę w temp. 180 st. C. Po wystudzeniu oprószyć cukrem pudrem. Podawać ze szklanką zimnego mleka.