Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto kokosowe Ewy Wachowicz, przygotowane na mące orkiszowej, polane białą czekoladą z prażonymi wiórkami kokosowymi, to jedno z prostszych i szybkich w wykonaniu deserów. Idealne do popołudniowej kawki. Sprawdzi się na różnych imprezach. Miłośnicy kokosu będą zachwyceni.
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 357
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 576
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1069
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 357
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 576
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1069
Składniki
Miękkie masło utrzyj w misce. Dodając cukier małymi porcjami, ucieraj mikserem do połączenia składników. Wbij jajka, jedno po drugim i nadal ucieraj. Mękę przesiej na sitku i połącz ją z proszkiem do pieczenia. Wsypuj powoli do ucieranej masy, nadal mieszając mikserem.
Do masy wlej mleko i ucieraj. Na koniec wsyp wiórki kokosowe i przemieszaj mikserem na wolniejszych obrotach.
Keksówkę natłuść masłem klarowanym i posyp bułką tartą. Przełóż do niej ciasto i wyrównaj. Wstaw do nagrzanego do 170 st. piekarnika i piecz ok. 45 minut.
Białą czekoladę rozpuść wraz z masłem klarownym w kąpieli wodnej. Polej nią wystudzone ciasto, a wierzch posyp uprażonymi na patelni wiórkami kokosowymi.