Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krótko podsmażany groszek w strąkach jest przepyszny!
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 81
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 141
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 81
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 141
Składniki
Groszek cukrowy nie ma "folii" wewnątrz, można go jeść w całości na surowo lub krótko podsmażony. Groszek umyłam i oderwałam szypułki. W miseczce wymieszałam go z łyżką oliwy, przyprawami imbirem i sezamem.
Groszek podsmaża się dosłownie dwie minuty, jak tylko nabierze intensywnego koloru i stanie się lekko szklisty, oznacza to, że jest już dobry. Pyszny jako przekąska lub dodatek do obiadu. Smacznego :)