Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobre danie na obiad, czy kolację w gronie znajomych. smaczne i łatwe w wykonaniu
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 85
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 41
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 121
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 85
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 41
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 121
Składniki
Cebulę siekamy w kostkę i przesmażamy. Dodajemy drobno posiekany, lub przeciśnięty przez praskę czosnek, mięso mielone i smażymy. Doprawiamy solą pieprzem, dorzucamy posiekaną w drobniutką kostkę paprykę i dusimy. Kiedy mięso będzie gotowe zalewamy fixem i chwile gotujemy. W osobnym garnku do wrzącego buliony (może być z kostki) dodajemy połowę średniego słoika koncentratu pomidorowego i gotujemy. Przyprawiamy pieprzem, oregano, tymiankiem, bazylią i dolewamy ok 3-4 łyżek śmietanki słodkiej 18%.
Rurki cannelloni nadziewamy farszem i układamy w naczyniu żaroodpornym, wcześniej wysmarowanym masłem i polanym sosem pomidorowym. Całość zalewamy sosem pomidorowym, tak aby wszystko było przykryte sosem. Inaczej makaron nam wyschnie i będzie twardy. Pieczemy pod przykryciem ok 30-40 minut w piekarniku nagrzanym do 180st. Po tym czasie posypujemy startym żółtym serem i jeszcze chwile podpiekamy, już bez przykrycia, aż ser się ładnie rozpuści i zarumieni.