Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonały przepis na placek z jabłkami, sprawdzony w naszej rodzinie przez pokolenia i towarzyszy nam do dziś. Mało wymagający a pyszny:) Gorąco polecam
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 79
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 136
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4194
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8657
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 79
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 136
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4194
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8657
Składniki
Jabłka obrać zetrzeć na tarce i dusić z cukrem i 1 cukrem waniliowym do miękkości. Z podanych składników zagnieść ciasto półkruche. Oziębione ciasto podzielić na 2 części. Jedną część rozwałkować i wyłożyć dno blachy, nakłuć widelcem i podpiec ok 7 min. w temp. 180 stopni.
Na podpieczone ciasto wyłożyć przygotowane jabłka i przykryć drugą częścią rozwałkowanego ciasta. Nakłuć wierzch widelcem. Piec ok 30-40 minut w temp. 180 stopni. Gotową szarlotkę posypać cukrem pudrem.
Smacznego:)