Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonały przepis na placek z jabłkami, sprawdzony w naszej rodzinie przez pokolenia i towarzyszy nam do dziś. Mało wymagający a pyszny:) Gorąco polecam
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3885
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414976
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2429
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3885
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414976
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2429
Składniki
Jabłka obrać zetrzeć na tarce i dusić z cukrem i 1 cukrem waniliowym do miękkości. Z podanych składników zagnieść ciasto półkruche. Oziębione ciasto podzielić na 2 części. Jedną część rozwałkować i wyłożyć dno blachy, nakłuć widelcem i podpiec ok 7 min. w temp. 180 stopni.
Na podpieczone ciasto wyłożyć przygotowane jabłka i przykryć drugą częścią rozwałkowanego ciasta. Nakłuć wierzch widelcem. Piec ok 30-40 minut w temp. 180 stopni. Gotową szarlotkę posypać cukrem pudrem.
Smacznego:)