Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie korzenno-pomidorowe to wyjątkowo łatwe i szybkie w przygotowaniu danie, które można podać jako przekąskę lub potrawę wigilijną. Podstawą jest oczywiście śledź i suszone pomidory, które dodają rybie wyjątkowego i lekko kwaskowatego smaku. Przyprawy korzenne nadają daniu aromatycznego i głębokiego smaku oraz zapachu. Imbir i kolorowy pieprz nadają delikatnej nuty ostrości, a także eleganckiego wyglądu całego dania.
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1813
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 88
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1813
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 88
Składniki
Śledzie odsącz z zalewy i pokrój w paski o grubości ok. 3 cm. Zalewę zachowaj. Cebule obierz i bardzo drobno posiekaj. Umieść je na sitku i przelej wrzącą wodą. Odcedź i ostudź. Suszone pomidory pokrój w bardzo drobne kawałki.
W misce umieść śledzie, pomidory i cebulę. Zasyp je kolorowym pieprzem w ziarnach. W osobnej miseczce wymieszaj: olej słonecznikowy, zalewę, ocet, musztardę i pozostałe przyprawy. Mieszaniną zalej śledzie i wymieszaj. Śledzie korzenno-pomidorowe wstaw do lodówki na co najmniej 2 godziny przed podaniem. Przekąskę podawaj po udekorowaniu gałązkami rozmarynu.