Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonała propozycja dla oszczędnych. Prosta zupa z ziemniakami, która z pewnością trafi w gusta waszych domowników.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 147
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 147
Składniki
Ziemniaki, marchewki, pietruszkę i selera obierz, umyj i pokrój w drobną kostkę.
W wysokim garnku rozgrzej łyżkę masła. Cebulę drobno poszatkuj i podsmaż na złoty kolor. Czosnek przeciśnij przez praskę i wrzuć do garnka. Możesz dodać również wędzony boczek pokrojony w kostkę. Następnie przełóż pokrojone warzywa podsmaż przez 2-3 minuty i zalej 2l wody. Gotuj składniki do miękkości.
Na patelni rozgrzej pozostają część masła, dodaj mąkę i zrób zasmażkę. Dodaj zasmażkę do zupy. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem udekoruj talerz pokrojonym szczypiorkiem.