Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bułeczki z aromatycznym farszem grzybowym można serwować na wiele sposobów. Doskonale sprawdzą się w roli ciepłej przekąski dla gości lub bardzo smacznej i sycącej kolacji.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 20
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 152
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 353
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 78
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 20
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 152
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 353
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 78
Składniki
Bułki przekrój na pół. Paprykę umyj, wydrąż gniazda nasiennie i pokrój drobno. Jajka ugotuj na twardo, ostudź i pokrój na małe kawałki. Grzyby umyj, drobno pokrój i podsmaż na maśle do zarumienienia.
Wydrąż trochę środka z każdej z połówek bułek. Podziel składniki na 8 części i nakładaj na każdą połówkę jedną część. Układaj dowolnie, wedle życzenia, możesz wszystko delikatnie wymieszać i wówczas rozdzielać na połówki bułek (patrz zdjęcie).
W międzyczasie piekarnik nagrzej do 170 stopni. Gotowe bułeczki włóż dosłownie na 5 minut, by były lekko ciepłe i chrupiące. Na koniec udekoruj natką pietruszki. Gotowe! Proste, a pyszne i szybkie w przygotowaniu! Bułeczki są też bardzo pożywne i sycące.