Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znudziły Ci się już tradycyjne kotlety z kurczaka w panierce? Szukasz pomysłu na inne wykorzystanie piersi z kurczaka? Podpowiadamy, co możesz z nich zrobić pysznego przy niewielkim nakładzie pracy. Wypróbuj nasz przepis!
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 662
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 43
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 214
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 339
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 136
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4622
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 662
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 43
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 214
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 339
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 136
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4622
Składniki
Pierś z kurczaka umyj i osusz. Pokrój ją na plastry o grubości około 1 centymetra. A następnie zmiel przy pomocy blendera lub maszynki do mielenia mięsa. Dopraw mięso solą, pieprzem i suszoną papryką. Mięso podziel na ok. 5 porcji, formując kulki.
Por i czerwoną paprykę umyj. Białą część pora potnij na talarki i wyłóż na sitko. Sparz go dokładnie wrzątkiem. Paprykę pokrój w niewysokie słupki.
Na dłoni rozpłaszcz kulkę mięsa, a na środku ułóż warzywa: 1 niewielki ogórek konserwowy (jeśli masz tylko duże lub średnie, to rozkrój je na połówki lub ćwiartki), sparzony por i paprykę. Następnie sklej kotleciki formując je w kształt dużej soczewki. Aby ułatwić sobie zwijanie kotletów, warzywa układaj na środku, a następnie dokładnie je ściśnij.
Zwinięte roladki maczaj kolejno w mące ziemniaczanej, następnie w rozmąconym jajku i na końcu dokładnie w bułce tartej.
Roladki smaż na rozgrzanym tłuszczu. Gdy położysz je na patelni, zmniejsz moc palnika, by nie przypiekły się zbyt mocno. Usmaż je na złoto. Jeśli roladki zarumienią się zbyt szybko, zdejmij je z patelni i przełóż do naczynia żaroodpornego, które następnie podpieczesz w rozgrzanym do 190 stopni Celsjusza piekarniku.