Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znudziły Ci się już tradycyjne kotlety z kurczaka w panierce? Szukasz pomysłu na inne wykorzystanie piersi z kurczaka? Podpowiadamy, co możesz z nich zrobić pysznego przy niewielkim nakładzie pracy. Wypróbuj nasz przepis!
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 39732
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 412
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 185
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 378
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9280
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 39732
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 412
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 185
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 378
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9280
Składniki
Pierś z kurczaka umyj i osusz. Pokrój ją na plastry o grubości około 1 centymetra. A następnie zmiel przy pomocy blendera lub maszynki do mielenia mięsa. Dopraw mięso solą, pieprzem i suszoną papryką. Mięso podziel na ok. 5 porcji, formując kulki.
Por i czerwoną paprykę umyj. Białą część pora potnij na talarki i wyłóż na sitko. Sparz go dokładnie wrzątkiem. Paprykę pokrój w niewysokie słupki.
Na dłoni rozpłaszcz kulkę mięsa, a na środku ułóż warzywa: 1 niewielki ogórek konserwowy (jeśli masz tylko duże lub średnie, to rozkrój je na połówki lub ćwiartki), sparzony por i paprykę. Następnie sklej kotleciki formując je w kształt dużej soczewki. Aby ułatwić sobie zwijanie kotletów, warzywa układaj na środku, a następnie dokładnie je ściśnij.
Zwinięte roladki maczaj kolejno w mące ziemniaczanej, następnie w rozmąconym jajku i na końcu dokładnie w bułce tartej.
Roladki smaż na rozgrzanym tłuszczu. Gdy położysz je na patelni, zmniejsz moc palnika, by nie przypiekły się zbyt mocno. Usmaż je na złoto. Jeśli roladki zarumienią się zbyt szybko, zdejmij je z patelni i przełóż do naczynia żaroodpornego, które następnie podpieczesz w rozgrzanym do 190 stopni Celsjusza piekarniku.