Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kotleciki z polędwicy wieprzowej w panierce, delikatne i soczyste mięso zrobicie je w kilka chwil. Polecam serdecznie.
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 319
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 113
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 319
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 113
Składniki
Polędwicę myjemy, oczyszczamy z błon, osuszamy ręcznikiem. Kroimy na kotlety o grubości 3-4 cm, rozbijamy ręką, solimy i pieprzymy odrobinę. Do miski wbijamy jajka i wsypujemy przyprawy, solimy i pieprzymy odrobinę. Całość należy dobrze wybełtać.
Do płaskiej miski wsypujemy mąkę i obtaczamy kotlety z dwóch stron, następnie mięso wkładamy do jajka i kolejno obtaczamy w bułce tartej. Kotlety smażymy na oleju roślinnym z dwóch stron na złoty kolor. Gotowe !!!