Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Od kilku lat robimy sami domowe wędliny i lubimy ich używać jako bazy do różnych zup. Dzisiaj krupnik na wędzonym, domowym boczku. Smaczna, treściwa zupa na jesienne dni.
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 5200
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154727
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1018
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 435
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 5200
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154727
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1018
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 435
Składniki
Do garnka włożyć boczek, pokrojone warzywa i przyprawy. Zalać zimną wodą i gotować 20 minut. Dodać pokrojone ziemniaki i przepłukany na sicie pęczak. Gotować do miękkości warzyw i pęczaku. Boczek wyjąć, ostudzić i pokroić w plasterki a następnie w "zapałki". Dodać do zupy. Doprawić solą, pieprzem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Na końcu wsypać drobno pokrojoną natkę pietruszki.