Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste i szybkie w wykonaniu.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 86
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 149
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 86
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 149
Składniki
CIASTO: Cukier, margarynę, żółtka ucieramy, dodajemy dżem, kakao, proszek, mąkę i pianę z białek. Wszystko razem mieszamy i pieczemy bez papieru w formie o wymiarach 40cm x 25cm na 180 stopni.
KREM: Ugotować 6 łyżek grysiku w 1/2 litra mleka. Do gotowania dodajemy 15 dkg cukru. Pozostawiamy do wystygnięcia. Ucieramy kostkę margaryny dodając stopniowo grysik. Na koniec dodajemy olejek migdałowy.
POLEWA: Rozpuszczamy 1/2 kostki margaryny z 5 łyżkami cukru, 2 łyżkami wody i 1łyżką kakao. Na koniec dodajemy 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej.
Na ciasto wykładamy krem i wylewamy gorącą polewę.