Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nalewka z czereśni o niepowtarzalnym smaku. Doskonała na serce, bezsenność oraz problemy żołądkowe.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 817
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 939
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 150
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 817
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 939
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 150
Składniki
Czereśnie umyć, osuszyć, usunąć pestki i przesypać do dużego słoja. Zalać spirytusem. Odstawić na około 2 tygodnie w ciepłe miejsce. Od czasu do czasu odkręcić słoik i przemieszać składniki.
Po upływie dwóch tygodni przefiltrować napój do drugiego słoika, zakręcić i odstawić na dwa-trzy tygodnie. Owoce zasypać cukrem, przykryć i odstawić w nasłonecznione miejsce. Od czasu do czasu potrząsać słojem z czereśniami, tak aby owoce puściły więcej soku, a cukier dokładnie się rozpuścił.
Po upływie dwóch-trzech tygodni przefiltrować czereśnie przez gazę. Połączyć dwa płyny ze sobą.
Nalewkę przelać do butelek i odstawić na około pół roku. Czereśnie wykorzystać do słodkich wypieków.