Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Spaghetti, bruschetta, salatka, obiad, kolacja, na cieplo, na zimno... jak tego nie nazwiemy - jest to doskonaly, szybki i bardzo smaczny posilek, który smakuje nie tylko na cieplo, ale i na zimno - gdy makaron wchlonie wszystkie smaki: soczystego kurczaka, pomidory z czosnkiem, cebula i bazylia oraz ocet balsamiczny z olejem z oliwek.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 79
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 138
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 79
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 138
Składniki
Mieso marynowac w occie balsamicznym przez co najmniej 30 minut. W miedzyczasie pokroic cebule, czosnek i pomidory. Na duzej patelni rozgrzac dwie lyzkii oliwy z oliwek i usmazyc na niej filety. W miedzyczasie ugotowac makaron. Po wyjeciu filetów z patelni wlac do niej nastepne 2 lyzki oleju i smazyc czosnek i cebulę przez minute i przez nastepne 2 minuty pomidory; dodac ugotowany makaron, pokrojona w paski bazylie i rukole. Wszystko dokladnie wymieszac, doprawic sola, pieprzem i octem balsamicznym.
Filety pokroic w paski i podac z makaronem.