Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kwaśnica to tradycyjne danie polskiej kuchni góralskiej, w mojej wersji przygotowywana z kiszonej kapusty i żeberek. Jest to zupa, która wyśmienicie smakuje podana z ziemniakami lub pieczywem, doskonale syci i rozgrzewa.
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5251
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29585
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 205
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19173
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 909
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5251
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29585
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 205
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19173
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 909
Składniki
Opłukane i osuszone surowe i wędzone żeberka kroimy na mniejsze kawałki z jednym, dwoma żeberkami.
Surowe żeberka wkładamy do dużego garnka i zalewamy wodą, Po tym czasie do wywaru dodajemy wędzone żeberka, liście laurowe, ziele angielskie, suszone grzyby, kminek, czarny pieprz oraz suszony majeranek, całość gotujemy około 30 minut. Następnie do zupy dodajemy marchewkę, pietruszkę, kawałek selera, opieczoną cebulę, czosnek oraz kapustę kiszoną razem z sokiem i gotujemy około 20-30 minut do momentu aż kapusta i mięso będą miękkie. Tak przygotowaną kwaśnicę podajemy z ugotowanymi ziemniakami.