Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i łatwy a przy okazji smaczny przepis doskonały w przypadku niespodziewanych gości
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 334
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 117
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 334
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 117
Składniki
Ciasto francuskie rozłożyć i delikatnie rozwałkować skropić delikatnie oliwą z oliwek. W między czasie na patelni rozgrzać olej i wrzucić szpinak przeciśnięty przez praskę czosnek. Chwilę podsmażyć i dodać szpinak. Przyprawić solą i pieprzem.
Gotowy szpinak rozłożyć na cieście. Na szpinak dać pokrojony w kostkę ser feta. Na dole zostawiamy 2-3 cm czystego ciasta, bo będzie go łatwiej zwinąć.
Ciasto zwijamy ciasno w rulon i kroimy na około 3 cm krążki.
Ślimaczki ułożyć na blasze do pieczenia, spokojnie można wykorzystać papier z ciasta francuskiego i włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok 20 min, aż się zarumienią.
Świetnie smakują zarówno na ciepło jak i na zimno. Smacznego!