Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny pasztet, o wyrazistym smaku, z dodatkiem płatków owsianych Będzie smakował nie tylko wegetarianom. Polecam.
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 614
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 840
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 371
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 614
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 840
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 371
Składniki
Obrane, umyte warzywa włożyć do garnka i zalać wodą ok. 2,5 litra. Dodać ziele angielskie, pieprz, listek i sól i ugotować. Bulion przecedzić. Wlać gorący do słoików, zamknąć i odwrócić do góry denkiem. Po wystudzeniu wstawić do lodówki, będzie baza na zupę. Warzywa wystudzić. Zetrzeć na tarce o drobniutkich oczkach. Przełożyć do miseczki i dodać jajka, płatki owsiane, olej, pokrojona drobno dymkę, pieprz młotkowany, pieprz chilli, zioła prowansalskie, pomidory suszone i sól do smaku. Wyrobić i przełożyć do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Ładnie wyrównać i na wierzchu położyć kawałki masła. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na godzinę albo godzinę 10 minut, zależy od piekarnika. Po upieczeniu wystudzić. Przełożyć na półmisek i udekorować. Smacznego