Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowy deser, który przygotujecie z zaledwie kilku składników. Pieczone banany możecie podać z prażonymi orzechami i jogurtem naturalnym lub ulubionymi lodami. Przepis jest banalnie prosty, dlatego uda się każdemu.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5355
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 816
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 939
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 150
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5355
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 816
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 939
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 150
Składniki
Banany przecinamy wzdłuż na pół i układamy w naczyniu żaroodpornym wyścielonym papierem do pieczenia - skórką do dołu.
Każdą połówkę banana oprószamy cynamonem i polewamy płynnym miodem.
Banany wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni. Pieczemy przez około 10 minut.
Upieczone banany posypujemy prażonymi orzechami lub płatkami migdałów. Podajemy z kleksem gęstego jogurtu naturalnego lub z gałką ulubionych lodów. Smacznego!