Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smakowite, pieczone kawałki marchewki, otulone ziołami prowansalskimi. Szybki i prosty sposób na zdrowe frytki warzywne, które świetnie sprawdzą się jako dodatek do obiadu lub samodzielna przekąska :)
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6300
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154812
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1040
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 465
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6300
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154812
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1040
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 465
Składniki
Marchewki obieramy, kroimy na kawałki (jak klasyczne frytki ziemniaczane) i skrapiamy je olejem rzepakowym. Następnie oprószamy całość solą, świeżo zmielonym pieprzem i ziołami prowansalskimi - wszystko dokładnie mieszamy. Tak doprawione kawałki przekładamy do naczynia żaroodpornego i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C na około 25 do 30 minut (do lekkiego zarumienienia). * Na około 10 minut przed końcem pieczenia możemy ustawić piekarnik na termoobieg. Życzę smacznego! :)