Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi leniwe - smak dzieciństwa! Któż nie zajadał się tymi pysznymi leniwymi kluseczkami, wypełnionymi smakiem twarożku. Wielu z nas jest przekonanych, iż przygotowywanie ich jest męczące. Przeciwnie, w kilka chwil można przygotować te przepyszne kluski, którymi potem może zajadać się cała rodzina - zwłaszcza, gdy są apetycznie okraszone bitą śmietaną, cukrem, masłem lub smażoną bułką tartą. Niewielu z nas wie, iż pierogi leniwe to nie są kopytka - różnią się zawartością twarogu! Poznajcie nasz szybki i tani przepis na pierogi leniwe!
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 252
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 234
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 357
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 252
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 234
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 357
Składniki
Twaróg rozgnieść z jajkiem za pomocą widelca, dodać mąkę ziemniaczaną, mąkę pszenną i sól.
Szybko zagnieść jednolite ciasto i delikatnie podsypując mąką uformować wałki.
Walki kroić na kawałki i wrzucać na osolony wrzątek, gotować do wypłynięcia.
Podawać polane rozpuszczonym masłem i posypane cukrem.