Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna pizza z pieczarkami, cebulą i żółtym serem, prosta i szybka w przygotowaniu.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 148
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 148
Składniki
Wykonanie ciasta: Drożdże zasypujemy cukrem i zalewamy odrobiną ciepłego mleka aby dobrze się rozpuściły. Wsypujemy do miski przesianą mąkę, dodajemy rozczyn drożdżowy, następnie resztę ciepłego mleka, sól i olej. Wyrabiamy ciasto. Wyrobione ciasto smarujemy olejem, przykrywamy czystą ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia na około 1 godz.
Wykonanie pizzy: Z ciasta rozwałkowujemy prostokątny placek pod wymiar blachy. Rozwałkowany placek ciasta umieszczamy na blasze. Placek ciasta nakłuwamy widelcem, smarujemy sosem lub ketchupem, nakładamy i równo rozsmarowujemy smażone pieczarki z cebulą. Całość posypujemy startym na wiórki żółtym serem. Pieczemy 20-25 minut w temperaturze 170 stopni Celsjusza. Po upieczeniu posypujemy świeżymi pokrojonymi drobno listkami bazylii. Smacznego !!!