Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wartościowe odżywczo i smaczne danie.
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 60
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1551
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 63
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 60
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1551
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 63
Składniki
Ciecierzycę namoczyć na noc, a następnie ugotować w lekko osolonej wodzie. Wodę odlać. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Czosnek, cebulę i chili drobno pokroić i zeszklić w garnku na oleju. Dolać szklankę wody. Dorzucić umytą i pokrojoną w kostkę cukinię. Dusić wszystko pod przykryciem. Dodać koncentrat pomidorowy, przyprawy i ciecierzycę. Dusić jeszcze do znacznego zredukowania zawartości płynu w garnku. Nabrać chochelką nieco wywaru. Rozprowadzić w nim mąkę i wlać do garnka. Chwilę jeszcze gotować. Podawać oczywiście z ugotowanym makaronem.