Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne i szybkie,można je robić z wszystkimi owocami
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 279
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1154
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 665
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 279
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1154
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 665
Składniki
Do miski wsypać 2szkl. krupczatki i wymieszać ją ze szkl.cukru.
W rondelku zagotować szkl. mleka z połową kostki masła,a następnie zaparzyć mąkę i dokładnie wymieszać za pomocą "kopytki".
Zaparzoną makę odstawić do całkowitego wystygnięcia.
Do zimnej mąkidodać jajka,proszek do pieczenia oraz cukier wanil. i wszystko wyrobić na jednolitą masę.
Ciasto wyłożyć na przygotowaną blaszkę,a na wierzch wyłożyć owoce.
Z pozostałego masła mąki oraz cukru przygotować kruszonkę i wyłożyć na owoce. SMACZNEGO! 7Piec 50minut ,175 stopni w nagrzanym piekarniku