Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie Propozycja na polewę czekoladową bez masła i mleka jest prosta w przygotowaniu i bardzo smaczna. Tak przygotowaną polewę czekoladową możemy wykorzystać do wykończenia ciast, ciastek, ciasteczek.
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 102
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3340
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1192
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 102
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3340
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1192
Składniki
z podanych proporcji polewy wystarczy na pokrycie ciasta o wymiarach 25 cm x 25 cm
Wszystkie składniki polewy przekładam do rondelka: cukier puder, wodę, kakao.
Rondelek stawiam na gazie i mieszając zagotowuję.
Od momentu zagotowania polewę cały czas mieszając gotuję 4 minuty – mam ustawiony mały płomień aby polewa delikatnie się gotowała.
Po ugotowaniu polewę odstawiam do przestudzenia od czasu do czasu mieszając aby nie powstał na górze ''grzybek, skórka''.
Letnią polewą dekoruję ciasta, ciastka.