Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosto, tanio i szybko. Zapraszam na potrawkę z mięsem mielonym, papryką i ziemniakami:).
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 148
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 148
Składniki
Na rozgrzanym oleju podsmażamy mięso mielone. Paprykę i cebule kroimy w kostkę, marchew ścieramy na dużych oczkach tarki, czosnek siekamy. Dodajemy do mięsa, smażymy jeszcze chwilę. Zalewamy przecierem, dodajemy 1 szklankę wody, dusimy na małym ogniu przez 20 minut.
Po tym czasie dodajemy pokrojone w dużą kostkę ziemniaki oraz przyprawy. Gotujemy do miękkości ziemniaków i zgęstnienia sosu, przez około 20 minut.