Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluski szwabskie są znakomitym dodatkiem do mięsnych potraw. Podane z ulubionym sosem świetnie sprawdzą się również jako samodzielne danie. Niewątpliwą zaletą, oprócz smaku, jest fakt, że przygotowuje się je z tanich składników.
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1101
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 140
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 176
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 115
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1043
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1101
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 140
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 176
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 115
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1043
Składniki
Ziemniaki obierz, podziel na mniejsze części i ugotuj do miękkości w lekko osolonej wodzie.
Gdy będą gotowe, dodaj łyżkę masła i za pomocą tłuczka ugnieć na gładką masę. Następnie wrzuć żółtka, wsyp mąkę i przyprawy. Wszystko razem ze sobą dokładnie wymieszaj.
Na stolnicy wysyp odrobinę mąki i wyłóż masę ziemniaczaną. Utwórz z niej kulę i podziel na cztery równe części.
Z każdej części uformuj rulon. Odcinaj kawałki o wielkości około 4 cm. Obtaczaj w bułce tartej.
Na patelni rozgrzej olej i smaż kluski z każdej strony na rumiany kolor.