Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szukasz pomysłu na słodką przekąskę dla babci i dziadka? Skorzystaj z naszej propozycji. Muffinki z bananami i batatami są niskokaloryczne, odżywcze i przede wszystkim przepyszne. Ich przygotowanie nie zajmie Ci więcej niż 15 minut.
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 124
Polecam.
Odsłon: 199
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 38
...ale pyszny.
Odsłon: 99
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 124
Polecam.
Odsłon: 199
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 38
...ale pyszny.
Odsłon: 99
Składniki
Bataty obierz ze skórki, zetrzyj na tarce o małych oczkach lub zmiksuj w blenderze.
Wszystkie banany oprócz połówki, rozgnieć za pomocą widelca. Pozostałą część pokrój na 6 plasterków – będą one potrzebne do dekoracji babeczek.
Białka oddziel od żółtek i ubij na sztywną pianę.
Bataty połącz z bananami, dodaj żółta, mąkę migdałową, cukier i szczyptę cynamonu. Następnie za pomocą szpatułki sylikonowej przełóż białka do masy i bardzo delikatnie wymieszaj.
Gotowe ciasto przełóż do papilotek. Na wierzch każdej muffinki połóż plasterek banana.
Piecz przez około 20-25 minut w 180 stopniach Celsjusza.