Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kawior z soku to smaczny i efektowny dodatek do deseru czy mrożonej herbaty. Koniecznie wypróbujcie ten pomysł, gwarantujemy, że nie tylko dzieci będą nim zachwycone.
Strzykawka
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 148
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 148
Składniki
Olej bardzo mocno schłodź w lodówce. Sok z czarnej porzeczki zagotuj z agarem i dokładnie mieszaj żeby nie powstawały żadne grudki. Gdy proszek połączy się z sokiem gotuj na małym ogniu jeszcze przez 2 minuty.
Olej przelej do płaskiego naczynia. Za pomocą strzykawki wciągnij gorący sok i postaraj się wypuścić taką ilość płynu by powstały nieduże kulki.
Kulki po pół minuty (czasem krócej) zastygają w oleju. Wystarczy, że przełożysz je na sitko i przelejesz zimną wodą.