Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To przepis na bardzo soczystą i pyszną pierś z kurczaka, którą gotuję w piekarniku. Pierś nasączona marynatą okazuje się bardzo smaczna. Spróbuj, a na pewno Ci się spodoba.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 820
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 939
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 151
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 820
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 939
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 151
Składniki
Weź 2 szt. pierś z kurczaka, pokrojona na kawałki. Umieść w wyznaczonym pojemniku. Sól. Mieszać. Następnie weź 2 jajka i rozbij na talerz, wstrząśnij, dodaj do smaku sól i pieprz, 1/2 łyżeczki curry, 1 łyżeczka ziół prowansalskich. Mieszać. Dodaj 100 ml mleka i dobrze wstrząśnij.
Następnie wlej tę mieszankę do miski, w której mięso już czeka. Pokrój jednego pomidora, aby ozdobić naczynie. Piec w temperaturze 200C przez 30 minut. Następnie posyp ziołami. Smacznego!